Besplatna dostava u Hrvatsku za narudžbe iznad 55 €
>>MEGA WEEKEND<< kodovi za popust: MEGA15 i MEGA10
>>MEGA WEEKEND<< kodovi za popust: MEGA15 i MEGA10

POČETNA > Micro


Sve je počelo s kobasicom - najboljom kobasicom u Zurichu. Wim Ouboter je pomislio da je Sternen Grill previše udaljen da bi se do njega moglo stići pješice, ali ne dovoljno daleko da bi uzeo bicikl ili čak automobil iz garaže. Bez daljnjeg razmišljanja izumio je prve kickboardove 1997. godine.

Međutim, njegov "kiddy skuter" zapravo nije privlačio nijednog od njegovih prijatelja i nisu pokazali apsolutno nikakvo razumijevanje za njegovu viziju urbane mobilnosti.

Prototip je završio u garaži dok ga njegov susjed nije otkrio i počeo ga koristiti. Njegova popularnost među djecom navela je njegovu suprugu Janine da prepozna potencijal u ovoj inovaciji i nagovori Wima da pokrene proizvodnju kickboarda. Potom je odmah izradio mikro skuter s dva kotača kao varijaciju na toj temi - inovativnost koja je eksplodirala na tržištu u 2000. godini poput bombe. Njihova najluđa očekivanja prekoračena su, a tisak širom svijeta pisao je izvanrednu priču o samoproizvedenom čovjeku i njegovom "bratwurstmobilu".

Ali neizbježno se dogodilo, i uskoro je tržište preplavljeno kopijama Micro Scooter® i kickboard®. Dok se Ouboter usredotočio na kvalitetu i održivost, proizvođači tih plagijatiranih proizvoda bili su zainteresirani samo za brzu, kratkotrajnu dobit. To je dovelo do potpunog urušavanja tržišta zbog pritiska na cijene uzrokovan jeftinim imitacijama. "To je bio početak jako teškog razdoblja u kojem smo se zapravo morali vratiti na ploču za crtanje", govori izumitelja izvornika. "Usprkos tome, saznali smo da je, umjesto da jednostavno uzimamo kopije, bilo važnije pogledati budućnost i usredotočiti se na strog daljnji razvoj naših proizvoda. Radimo strastveno za naš Micro brand, iz dana u dan. "Ova ambicija i neupadljiva vjera u proizvod su se isplatili, jer je Mikro danas nezaustavljiv tržišni lider sa zastupanjem u 80 zemalja širom svijeta - dvostruko više nego tijekom razdoblja buma.

Visa DinersClub Maestro MasterCard