Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €
>>MEGA WEEKEND<< kodovi za popust: MEGA15 i MEGA10
>>MEGA WEEKEND<< kodovi za popust: MEGA15 i MEGA10

POČETNA > Sophie la Girafe


Jednostavna priča o žirafi koja je rođena 25. svibnja 1961. godine, dan sv. Sofije.

U to doba, jedine dostupne životinjske igračke bile su životinje s farme i figurice kućnih ljubimaca.

Zato je jednog dana u Francuskoj, jedan monsieur Rampeau, koji je bio stručnjak za transformaciju lateksa iz kaučukovca rotacijskim modeliranjem gume kao koncept za stvaranje igračaka, došao na ideju o dizajniranju žirafe. Takav egzotičan lik divlje životinje bi bio prvi na tržištu, a njegova veličina i oblik bi bili idealni da ga mala beba može primiti u ruku.

Sophie la girafe, koja je izgledala potpuno jednako kao i danas, otišla je u proizvodnju u četvrtak 25. svibnja, stoga nosi to ime.

Odmah je postigla uspjeh. Mladi roditelji su odmah prepoznali da je ona neophodna za njihovu bebu... Kada se pojave prvi znakovi rasta zubi, Sophie la girafe pomaže bebama da prestanu plakati!

Jednostavnom usmenom predajom, raširila se slava ove male žirafe. Od tada, generacije i generacije djece širom svijeta vole slušati Sophieino glasanje kad god pritisnu njezin trbuščić ili glavu!

VULLI, tvrtka sa sjedištem u Rumillyju u francuskoj regiji Haute-Savoie, i dalje krije strogo čuvanu tajnu o tome kako se pravi ova čudesna igračka.

Do današnjeg dana, Sophie la girafe se još proizvodi tradicionalno, proces koji uključuje više od 14 manualnih operacija.

Radi se od 100% prirodne gume dobivene iz lateksa kaučukovca.

Visa DinersClub Maestro MasterCard