Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

POČETNA » Uvjeti poslovanja

OPĆA PRAVILA I UVJETI POSLOVANJA

INFORMACIJE O TRGOVAČKOM DRUŠTVU

eBurza Grupa d.o.o. za računalne djelatnosti
Kralji 13
10 360 Sesvete

Adresa elektroničke pošte: [email protected]

Info telefon: 01 2916 555
Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.

Radno vrijeme telefonskih operatera je radnim danom od 08:00 do 20:00 te subotom od 9:00-15:00 sati.
Nedjeljom i blagdanima korisnička podrška nije dostupna.

Tvrtka upisana u trgovački registar: Trgovački sud u Zagrebu, reg. Tt-11/23645-2
Račun u Zagrebačkoj banci: IBAN: HR4623600001102127704
Račun u Privrednoj banci d.d. IBAN: HR6523400091110447687
Iznos temeljnoga kapitala društva: 20.000,00 kn (2654.46 €) u cijelosti uplaćen u novcu

Članovi uprave: Alen Šimec, član uprave (zastupa društvo pojedinačno i samostalno); Zvonimir Lisec, član uprave (zastupa društvo pojedinačno i samostalno)
MBS: 080722577
OIB: 32564605678
Svijet Beba je dio tvrtke eBurza Grupa d.o.o.

I. Početne odredbe

Tvrtka eBurza Grupa d.o.o. pruža uslugu informacijskog društva putem svoje internet stranice na domeni www.svijet-beba.hr. Usluga se odnosi na internet prodaju robe i usluga, ponude podataka na internetu, reklamiranje putem interneta, elektronički pretraživač te mogućnost traženja podataka i usluga koje se prenose elektroničkom mrežom, koje posreduju u pristupu mreži ili pohranjuju podatke Korisnika, kao i na upravljanje sadržajem navedene internet stranice i provođenje eventualnih financijskih transakcija.

Ovim Općim pravilima uređuju se uvjeti i pravila za korištenje navedene internetske stranice od strane Korisnika. Opći uvjeti poslovanja objavljeni su na hrvatskom jeziku.

U smislu ovih Općih uvjeta poslovanja Korisnik usluge informacijskog društva je svaka fizička osoba starija od 18 godina ili pravna osoba u čije ime internetsku stranicu koristi osoba starija od 18 godina.

Korištenjem internetske stranice, Korisnik potvrđuje da je upoznat s Općim pravilima i uvjetima korištenja internetske stranice te se obvezuje istu koristiti isključivo u skladu s navedenim pravilima.

Korisnik internetske stranice koristi je u vlastito ime i za svoj račun te je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki koje su nužne prilikom korištenja internetske stranice.

eBurza Grupa d.o.o. obvezuje se štititi osobne podatke svih Korisnika internetske stranice, na način kako je opisano Izjavom o povjerljivosti osobnih podataka.

Radi tehničkih održavanja ili otklanjanja eventualnih problema prilikom održavanja svoje internetske stranice, eBurza Grupa d.o.o. zadržava pravo da onemogući internetsku stranicu ili pristup do nje, a što može rezultirati prekidom usluge za koje tvrtka eBurza Grupa d.o.o. nije odgovorna. Korisnik je suglasan da korištenje internetske stranice ovisi o mogućnosti pristupa internetu, odnosno dostupnosti mreže.

Tvrtka eBurza Grupa d.o.o. zadržava pravo u svakom trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uvjete kupnje te uvjete korištenja internetske stranice, uključujući i način i brzinu prijenosa podataka.

eBurza Grupa d.o.o. zadržava pravo u svakom trenutku i bez prethodne obavijesti izmijeniti bilo koju od ovdje navedenih odredbi i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka, a radi zakonske obveze ili izmjene poslovanja.

Korisnik je suglasan da svakim pristupom internetskoj stranici prihvaća i trenutno važeća Opća pravila i uvjete korištenja internetske stranice, kao i Izjavu o povjerljivosti podataka, koji su objavljeni na istoj stranici.

Internetska stranica je isključivo vlasništvo tvrtke eBurza Grupa d.o.o. te se Korisniku zabranjuje putem ove stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve podatke koji ugrožavaju ili ograničavaju prava trećih osoba, odnosno podrazumijevaju neprimjerene ili nezakonite radnje, a osobito koje bi se odnosile na povredu privatnosti trećih osoba, uvredljive ili diskriminirajuće sadržaje ili reklamiranje trećih osoba.

Svi podaci koji se nalaze na stranici, uključujući dizajn stranice i cjelokupni vizualni identitet tvrtke eBurza Grupa d.o.o., kao i sadržaj stranice, isključivo su pravo iste tvrtke te je zabranjeno bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje ili na drugi način mijenjanje stranice bez prethodnog izričitog odobrenja tvrtke eBurza Grupa d.o.o. Svako postupanje protivno ovoj zabrani podliježe prekršajnoj, kaznenoj i/ili materijalno pravnoj odgovornosti. Tvrtka eBurza Grupa d.o.o. zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kakvog opisanog sadržaja.

Tvrtka eBurza Grupa d.o.o. je, za slučaj bilo kakvog neprihvatljivog ponašanja Korisnika prilikom korištenja internetske stranice, kao i za slučaj nepoštivanja ovih pravila, ovlaštena raskinuti poslovni odnos s Korisnikom, ukinuti njegov korisnički račun, uključujući i brisanje podataka tog računa, kao i koristiti se dopuštenim pravnim sredstvima u cilju zaštite svojih prava.

Korisnik je ovlašten preuzimati, ispisivati i spremati materijale s ove internetske stranice isključivo u svrhu svoje vlastite uporabe.

Komunikacija između Korisnika i tvrtke eBurza Grupa d.o.o. odvija se pisanim putem (e-mail ili preporučena poštanska pošiljka), a prigovori, zahtjevi i pritužbe, kao i odgovori na njih, dostavljaju se u zakonom propisanim rokovima, i to Zakonom o zaštiti potrošača, Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka i sl.

Internetska stranica www.svijet-beba.hr može sadržavati poveznice do drugih stranica, koje su u vlasništvu i pod upravljanjem drugih osoba.

eBurza Grupa d.o.o. ne upravlja sadržajem i podacima tih stranica, ne daje posebne preporuke za korištenje tih stranica, ne jamči za istinitost niti odgovara za sadržaj tih stranica, proizvode i usluge. Za slučaj korištenja internetskih stranica trećih osoba, Korisniku se preporuča da prethodno prouči pravila o zaštiti podataka, opće uvjete poslovanje i vodiče za uporabu određene internetske stranice koju koristi. Također se Korisniku preporuča, neovisno o korištenju ove internetske stranice, da posebno procijeni autentičnost i rizik korištenja svake stranice čiji se link nalazi na ovoj internetskoj stranici ili one koja sadrži obavijest da se radi upravo o stranici www.svijet-beba.hr (uključivo i one čiji se linkovi dostavljaju putem e-maila) te Korisnik takvu stranicu koristi na vlastiti rizik.

Svaka izmjena koja se odnosi na zaštitu i povjerljivost podataka bit će objavljena na ovoj internetskoj stranici, a ovisno o mogućnosti, odnosno prikladnosti, obavijest o takvoj izmjeni bit će dostavljena Korisniku putem e-maila.

Korisnicima se preporuča da redovito provjeravaju je li došlo do ažuriranja ili izmjene uvjeta zaštite podataka te o posljedicama takvih izmjena.

Kodovi za popust ne vrijede za sljedeće brandove: Izipizi, Singa Kuku, Medela, Philips Sonicare, Lilliputiens, Mimi&Lula, Go Baby Go, Guca Munecas, Paola Reina, Llorens, Djeco, Janod, Sophie la Giraffe, Play&Go, Le Toy Van, Bacoba, Fresk, Scoot & Ride, Quut, Cybex Platinum, Cybex isofix baze, Psidacta, Bugaboo, Stokke, Babyzen, Uppababy Messa, Uriage, Chilly's i Notabag.

II. Primjena prava

Tvrtka eBurza Grupa d.o.o. registrirana je u sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu, Republika Hrvatska te u obavljanju svojih registriranih djelatnosti primjenjuje pozitivne pravne propise Republike Hrvatske i primjenjive nadnacionalne propise EU.

Eventualne sporove koji mogu nastati u vezi s korištenjem ove internetske stranice i ovim pravilima i uvjetima, stranke će pokušati riješiti mirnim putem, sukladno Zakonu o zaštiti potrošača i drugim relevantnim propisima važećim na području RH, a za slučaj nemogućnosti sporazumnog rješenja, nadležan je stvarno nadležni sud u Zagrebu.

Korisnik čije se prebivalište ili sjedište nalazi na području države članice EU, upućuje se na mogućnost rješavanja eventualnih sporova putem Tijela za rješavanje sporova EU, sukladno odredbama Europske Komisije, br.534/2013, odnosno putem internetske stranice ec.europa.eu/odr.

III. Politika kolačića

Kako bi ova web stranica radila ispravno sa svim svojim funkcionalnostima te da bi mogli dalje raditi na unaprjeđenju stranice i poboljšanju korisničkog iskustva, potrebni su nam kolačići (eng. cookies). Prema regulacijama Europske unije, od 25. ožujka 2011. godine obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. To znači da korištenjem ove web stranice imate mogućnost u posebnom pregledniku pristati ili odbiti uporabu tih datoteka. Ako onemogućite kolačiće, nažalost nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti web mjesta koje su podržane tom tehnologijom.

Koristimo ih i u svrhu praćenja statistika posjećenosti: kolačići skupljaju informacije o interakcijama posjetitelja na našim web stranicama, kao i za normalno funkcioniranje web programa: kolačići služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti web mjesta koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Kolačićima trećih osoba poput Google-a, Facebook-a i sl., možemo prikupljati podatke o posjećenosti i načinu upotrebe web stranice, Vašu IP adresu, vrstu operativnog sustava koji koristite, jezik kojim se služite, preglednik na kojem surfate i slične podatke. Svi podaci se prikupljaju anonimno i putem kolačića se ne može otkriti Vaš osobni identitet. Ako Korisnik ne želi da se na njegovom računalu ostavljaju kolačići, potrebno ih je obrisati ili blokirati u pregledniku. Brisanjem ili blokiranjem kolačića bit će otežan pristup sadržaju internetske stranice.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje web mjesto sa servera sprema u vaš web preglednik računala ili mobitela (ovisno s kojim uređajem pristupate stranici), i to kada prvi puta posjetite tu web stranicu. Nakon prvog posjeta, svaki puta kada web preglednik zatraži identičnu stranicu sa servera, kolačići se s korisničkog računala šalju na server. Na taj način, server ima mogućnost identifikacije i praćenja web preglednika. Termin cookies koristimo za sve datoteke koje na prethodno opisani način prikupljaju podatke. Postoji nekoliko tipova kolačića:

IV. Općenito

Svi materijali koje se nalaze na www.svijet-beba.hr internetskoj stranici ekskluzivno su intelektualno vlasništvo tvrtke eBurza Grupa d.o.o, zaštićene žigom te se mogu koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava. te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

Ove predugovorne obavijesti dio su obveze Prodavatelja, sukladno odredbi čl.57 st.1 Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje te raskid ugovora, a sve sukladno zakonskim propisima.

Pojam Prodavatelj odnosi se na tvrtku eBurza Grupa d.o.o. za računalne djelatnosti, Sesvete, Kralji 13, OIB: 32564605678, web: www.svijet-beba.hr , e-mail: [email protected] .

Pojam Kupca odnosi se i na: fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod ili uslugu posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce pravne osobe, obrtnike i trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, no potonji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti.

Prodavatelj prodajom putem Internet stranice www.svijet-beba.hr nastupa u svoje ime.

Predugovorne obavijesti čine dio ugovora sklopljenog na daljinu, zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda ili usluga, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja ugovora) iste biti dostavljene Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen. Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama.

Kada Kupac potvrdi narudžbu i izvrši plaćanje, ugovor se smatra sklopljenim, a Prodavatelj se obvezuje Kupcu poslati, putem e-maila, potvrdu da je narudžba zaprimljena, uz obavijest da je ugovor sklopljen.

Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom registracije.

Korištenjem usluga eBurza Grupa d.o.o. – Svijet Beba trgovine prihvaćate ove Uvjete prodaje, odnosno primate na znanje predugovorne obavijesti sadržane u ovom tekstu. Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

Ova web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama tvrtke eBurza Grupa d.o.o. te služi kao elektroničko prodajno mjesto – internet trgovina.

Ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga između Kupca i Prodavatelja zaključen je u trenutku primitka potvrde o plaćanju Kupca Prodavatelju na e-mail adresu Prodavatelja.

Kupnjom proizvoda ili usluga putem internetske trgovine smatra se da je korisnik pročitao, primio na znanje sve navedene obavijesti i slijedom toga prihvatio Opće uvjete, odnosno predugovorne obavijesti, kao sastavni dio kupoprodajnog ugovora.

Kupac fizička osoba može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Kupci su dužni dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja obrasca za narudžbu, u opsegu koji je potreban za izvršenje ugovora.

Prodavatelj zadržava pravo ne isporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, odnosno predugovornih obavijesti, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz internetsku trgovinu kao i sav ostali sadržaj zbog čega su Kupci dužni prije svake kupovine pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.

Prodavatelj se obvezuje osigurati mogućnost spremanja, ponovnog korištenja i reproduciranja ovih predugovornih obavijesti, dok se Kupac obvezuje iste čuvati prilikom dostave e-mailom.

V. Glavna obilježja robe

Glavna obilježja robe: proizvodi i usluge su prikazani opisno za svaki proizvod zasebno, uz detaljniji prikaz pomoću nekoliko fotografija, za svaki proizvod zasebno.

Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka, kao i radi naknadnih nadogradnji software-a. U skladu s time Prodavatelj ne može jamčiti potpunu suglasnost boja proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora. U slučaju navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Proizvodi i usluge koje je moguće kupiti postavljeni su na internetskoj stranici, a uz svaki prikazani proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda i cijene. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na www.svijet-beba.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi koje je moguće dodati u košaricu putem internet trgovine. Ako artikl nije moguće isporučiti, a Kupac je već uplatio iznos za sporni proizvod ili uslugu, eBurza Grupa d.o.o. će izvršiti kupcu povrat novca za taj proizvod ili uslugu, na isti način na koji je uplaćen.

Ukoliko imate pitanja ili trebate savjet o bilo kojem proizvodu ili usluzi, molimo da nam se obratite na e-mail adresu [email protected] ili na tel. +385 91 55 43 444

VI. Naručivanje

Kako bi obavili kupnju na internetskoj trgovini, registracija nije obavezna, već joj možete pristupiti i kao gost. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi podatke potrebne za izdavanje računa/adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke potrebne za izvršenje ugovora te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu.

Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje "Registracija". Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici, pod linkom: "Prijavite se".

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na "Zaboravljena lozinka?". Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.

Ukratko, nakon kreiranja korisničkog računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Kao gost ili registrirani korisnik proizvode ili usluge naručujete na jednak način. Artikle birate iz ponude internet trgovine koja je podijeljena na različite kategorije, a proizvode možete pretraživati i pomoću tražilice koja se nalazi na vrhu stranice desno. Ukoliko neki proizvod nije dostupan, nećete ga moći dodati u košaricu. U košarici se nalazi pregled svih naručenih proizvoda, cijene i količine proizvoda, iznos dostave te ukupan iznos narudžbe (s dostavom i PDV-om). Kada u ponudi pronađete proizvod ili uslugu koji želite naručiti dodajte ga u košaricu klikom na gumb „Dodajte u košaricu“ te „Idite na naplatu“. Nakon toga popunite Vaše podatke potrebne za izvršenje ugovora te izaberite način dostave te kliknite na gumb „Slijedeće“. Nakon toga izaberite način plaćanja: kreditnom karticom, pouzećem ili uplatom na račun. Ukoliko imate kod ili kupon za popust, prvo unesite isti u za to predviđenu kućicu te nakon toga kliknite na gumb: „Naručite“ te će Vas dalje voditi sustav, ovisno o odabranom načinu plaćanja.

Kod upisivanja podataka za dostavu obvezni ste unijeti točne, važeće i potpune podatke jer u suprotnom eBurza Grupa d.o.o. ne može garantirati da će dostava biti izvršena. Također, molimo vas da upišete ispravan broj telefona kako bi vas u slučaju potrebe mogli kontaktirati naši djelatnici ili dostavljač kurirske službe. Ako su podaci za dostavu računa drugačiji od podataka za dostavu pošiljke odznačite kućicu „Podaci za dostavu računa jednaki su podacima za dostavu proizvoda“ i upišite podatke za dostavu računa.

Kao način plaćanja možete odabrati između plaćanja kreditnom karticom, plaćanje pouzećem i uplatom na žiro račun. Nakon odabira vrste plaćanja potrebno je označiti kvačicom „Slažem se s uvjetima kupovine“ i kliknuti na link „Pošalji narudžbu“. Pri odabiru virmanskog plaćanja na e-mail Kupca dostavlja se potvrda narudžbe sa svim podacima potrebnim za izvršenje plaćanja. Rok za izvršenje uplate iznosi 3 dana, nakon čega se narudžba automatski poništava, a proizvodi koje je Kupac na ovaj način rezervirao u internet trgovini skidaju se s rezervacije i ponovno postaju dostupni drugim kupcima za naručivanje.

Ako je Kupac kao opciju plaćanja odabrao kartično plaćanje sustav vas prebacuje na sigurnu stranicu za online plaćanje gdje upisujete tražene podatke. Nakon uspješnog popunjavanja formulara na e-mail Kupca stiže potvrda narudžbe.

Ispod popisa proizvoda ili usluga, s pripadajućim cijenama za svaki proizvod ili uslugu prikazat će se ukupna cijena s uračunatim PDV-om, a vidljivom uplatom na žiroračun Prodavatelja narudžba će se smatrati izvršenom. U košarici imate pregled svih artikala koje ste dotad odabrali, cijene i količine artikala te ukupan iznos narudžbe (s PDV-om).

Kada ste dovršili izbor željenih artikala te ih odlučili kupiti, kliknite na gumb ”Pošalji narudžbu“ za zaključivanje kupovine.

Narudžba se smatra uspješno zaprimljenom u trenutku kada kupac prođe cijeli proces narudžbe nakon čega kupcu na e-mail adresu stiže potvrda narudžbe te ponuda s podacima za uplatu, ovisno o odabranom načinu plaćanja. Ukoliko ovakvu poruku ne dobijete, pogledajte u vaš „Spam/Junk“ mail folder ili provjerite da li je vaš mailbox pun. Ako potvrda narudžbe nije zaprimljena znači da proces naručivanja nije uspješno dovršen te vas molimo da pokušate ponovno izvršiti narudžbu.

VII. Uvjeti i rokovi plaćanja, uvjeti isporuke robe, vrijeme isporuke robe

Uvjeti, rokovi plaćanja i vrijeme isporuke

Kupac se obvezuje naručenu robu platiti tvrtki eBurza Grupa d.o.o., na način koji je odabrao prilikom sastavljanja narudžbe, a koji se nalazi u samoj ponudi koja se dostavlja Kupcu.

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, općom uplatom i e-bankingom uplatu je potrebno izvršiti najkasnije u roku za koji je određena ponuda, sadržanoj u e-mail poruci kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen.

U slučaju da uplata ne bude izvršena u navedenom roku Prodavatelj će postupiti i po naknadno izvršenoj uplati, a ako ne bude mogao izvršiti isporuku iz opravdanih razloga, ugovor će jednostrano raskinuti i izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Ako je uplata uredno izvršena i vidljiva na računu Prodavatelja, Prodavatelj će odmah pristupiti isporuci naručenih proizvoda ili usluga, odnosno isporuci naručene robe i slično, na dostavljenu adresu.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

Naručene proizvode isporučujemo putem dostavne službe/kurirske službe. Nakon zaprimljene narudžbe i vidljive uplate (izuzev preuzimanja po pouzeću), paket se priprema i šalje obavijest kurirskoj službi o prikupu. Kupac će potom na dostavljeni broj mobitela zaprimiti SMS da je njegova pošiljka zaprimljena i da će biti obaviješten o vremenu dostave na isti način. Isporuka će uslijediti najkasnije u roku 7 radnih dana od vidljive uplate na računu Prodavatelja, odnosno 15 dana u ostale zemlje. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvoda više nema, Prodavatelj je dužan odmah obavijestiti Kupca, a Kupac ima pravo raskinuti ugovor i tražiti povrat novca ili pristati na naknadni rok za isporuku. Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljki.

U rokove za isporuku ne računaju se:

VIII. Cijene

Cijene istaknute na web stranici www.svijet-beba.hr izražene su u eurima. Troškovi dostave su posebno i odvojeno prikazani. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave, i to iz razloga što Kupac troškove dostave odvojeno plaća. U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

Troškovi dostave priopćavaju se prilikom naručivanja kod svakog pojedinog proizvoda, te ukupni troškovi dostave u slučaju naručivanja više proizvoda.

U slučaju nemogućnosti uredne dostave na adresu Kupca koju je isti naznačio, Kupac snosi troškove ponovne dostave na istu ili drugu adresu ovisno o tome koje podatke će Kupac navesti Prodavatelju prilikom provjere dostave narudžbe.

Proizvodi i usluge se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja bez obzira na datum isporuke. Zadržavamo pravo promjene cijena ako nije navedeno drugačije.

IX. Troškovi uporabe sredstava daljinske komunikacije

Prodavatelj nema nikakvih dodatnih troškova sredstava daljinske komunikacije.

X. Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Ova pravila određuju i reguliraju kako Prodavatelj koristi i štiti sve informacije koje kupci istome dostavljaju kada koriste web stranicu www.svijet-beba.hr, osobito u pogledu osobnih podataka Kupca ili posjetitelja web stranice.

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).

Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.

Registracijom na internet stranici www.svijet-beba.hr, Kupac daje zasebnu suglasnost (privolu) da prodavatelj obrađuje njegove osobne podatke navedene u registracijskoj formi u određenu svrhu/e, te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i slično. Svrhe koje Prodavatelj može istaknuti u registracijskoj formi zahtijevaju zasebnu privolu svake posebno, izuzev nužnih za sklapanje ugovora.

Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih Kupaca, te će s istima postupati u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (679/2016) EU te drugim važećim nacionalnim primjenjivim propisima. Prikupljene osobne podatke Kupaca i posjetitelja web stranice, Prodavatelj ne smije i neće neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

eBurza Grupa d.o.o. se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe niti ih bez vašeg dopuštenja prepuštati trećim osobama, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza. Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet Kupca (primjerice ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja i sl.), a koji služe za potrebe izvršenja ugovora te eventualnog slanja posebnih ponuda i newslettera za registrirane korisnike, a po posebno pribavljenoj privoli.

Svi podaci o kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici eBurza Grupa d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. eBurza Grupa d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza, odnosno izvršenje ugovora. Podatke koji se pristupom na internetsku stranicu automatski bilježe (IP adresa, ime domene, vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.). eBurza Grupa d.o.o. koristit će isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice i radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti, odnosno u statističke svrhe.

eBurza Grupa d.o.o. informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te koristi iste za marketinške kampanje isključivo po posebno pribavljenoj privoli. U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan promjenu izvršiti i u korisničkim podacima. U slučaju da promjene kupac ne izvrši, eBurza Grupa d.o.o. ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe, isporuke proizvoda ili usluge ili netočnih podataka u računu.

U slučaju da Kupac ne želi da Prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, zahtijeva brisanje, ispravak ili prijenos podataka o istome, mora to Prodavatelju javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu [email protected].

Rok čuvanja podataka Kupaca od strane Prodavatelja traje 5 (slovima: pet) godina od dana završetka poslovnog odnosa, nakon čega se osobni podaci brišu.

Ukoliko Kupac ima prigovore na obradu njegovih podataka od strane Prodavatelja, može uložiti prigovor nadležnom državnom tijelu, sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka i nacionalnom zakonodavstvu.

XI. Izjava o sigurnosti online plaćanja

Tajnost podataka Kupca zaštićena je i osigurana uporabom SSL enkripcije (SSL enkripcija postupak je šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihova prijenosa).

XII. Podnošenje prigovora potrošača

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor tvrtki eBurza Grupa d.o.o. Prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične preporučene pošiljke:

Molimo Vas da u prigovoru navedete svoje podatke: ime i prezime, adresa za dostavu odgovora. Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite i broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. eBurza Grupa d.o.o. će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor ćete dobiti u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

XIII. Odgovornost za materijalne nedostatke

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Pri primitku proizvoda provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan izvršiti ispravnost proizvoda.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku Kupac ne preuzima. Molimo Kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, Kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, može odbiti primitak, te ne snosi troškove dostave takvog proizvoda. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane Kupca nisu imali vidljivi nedostatak. Kupac ima pravo na reklamaciju u odnosu na materijalne nedostatke u rokovima i zbog razloga propisanih odredbama Zakona o obveznim odnosima. Kupac može pisani prigovor odnosno reklamaciju uputiti na e-mail [email protected], s naznakom: reklamacija.

Prodavatelj će na zaprimljeni prigovor Kupcu odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana. Prodavatelj će smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju Prodavatelj će nakon primitka valjane reklamacije Kupcu ponuditi zamjenu proizvoda ili povrat cjelokupnog plaćenog iznosa u slučaju da je riječ o proizvodima s nedostacima ili krivo isporučenim proizvodima, odnosno o svom trošku poslati Kupcu proizvode koje je Kupac naručio, a koji mu nisu isporučeni.

XIV. Zamjena, povrat robe i reklamacije

Preuzmite obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Povrat robe

Kupac ima pravo na povrat proizvoda u slijedećim slučajevima:

U slučaju kada kupljeni proizvod ima nedostatak, a Kupac je o tome na vrijeme izvijestio Prodavatelja, Kupac može tražiti zamjenu kupljenog proizvoda. Proizvodi s vidljivim oštećenjima, proizvodi koje je kupac pokušao popraviti ili prepraviti i proizvodi koji su oštećeni zbog neprikladne upotrebe nije moguće zamijeniti.

Postupak reklamacije

Prodavatelj će odobriti povrat proizvoda kupcu nakon opravdane reklamacije zaprimljene isključivo pismeno putem e-pošte. U tom slučaju molimo vas da nam pošaljete informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom i opisom reklamacije e-mailom na [email protected] . Na zaprimljeni prigovor Prodavatelj će potrošaču odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana. Prodavatelj će smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. U slučaju nemogućnosti isporuke drugog proizvoda, prodavatelj će nadoknaditi kupcu vrijednost proizvoda koju nije više u mogućnosti isporučiti.

U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene proizvoda snosi eBurza Grupa d.o.o., a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi kupac.

XV. Jednostrani raskid ugovora o kupnji proizvoda

Prema Zakonu o zaštiti potrošača kupac je ovlašten jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda. Rok otkazivanja ugovora počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti prodavatelja o otkazivanju ugovora pismeno (putem elektroničke pošte) koristeći standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora propisan Pravilnikom o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija. Ugovor se smatra otkazanim kada prodavatelj primi pismenu obavijest o čemu će bez odgađanja obavijestiti Kupca elektroničkom poštom. Kupac mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je, sukladno čl.74 Zakona o zaštiti potrošača, obavijestio prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor. Prodavatelj se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstava u roku od 14 dana, a rok počinje teći od dana kada proizvod bude vraćen prodavatelju. Kupac koji iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora dužan je sam snositi izravne troškove povrata proizvoda. Sukladno čl.77 st.5 Zakona o zaštiti potrošača kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. Prodavatelj utvrđuje uvjete povrata - postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem Obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se može elektronički ispuniti i poslati na mail adresu: [email protected]. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Ako Kupac jednostrano raskine ovaj Ugovor, eBurza Grupa d.o.o. izvršit će povrat novca zaprimljen od Kupca, uključujući i troškove dostave, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je zaprimljena odluka Kupca o jednostranom raskidu ugovora. Troškove povrata robe snosi Kupac osim ako je razlog povrata odgovornost Prodavatelja. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je Kupac izvršio uplatu. Povrat novca može se izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon što je Kupac dostavio dokaz da je roba poslana nazad. Robu je Kupac dužan vratiti odmah, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je Kupac uputio odluku o jednostranom raskidu. Robu vratite poštom ili osobno na dokaziv način na naše centralno skladište na adresi eBurza Grupa d.o.o., Slavonska avenija 65, 10360 Sesvete, dućan Svijet Beba. Smatra se da je Kupac izvršio svoju obvezu povrata na vrijeme, ako prije isteka naprijed navedenog roka, pošalje/dostavi na dokaziv način (preporučeno sa pošiljkom ili osobno) robu nama u našem skladištu. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije, te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obvezu povrata robe, te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Napominjemo da paketi koji budu poslani na centralno skladište za čije preuzimanje bude potrebno platiti otkupninu neće biti preuzeti.

Pregled i rukovanje s robom u vezi prava na jednostrani raskid ugovora

Sukladno zakonu, potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. (čl. 84. st.6. Zakona o zaštiti potrošača NN 19/22). Savjetujemo da prilikom utvrđivanja prirode, obilježja i funkcionalnosti pažljivo postupate s proizvodima kako biste izbjegli umanjenje vrijednosti. Spomenuto umanjenje vrijednosti može nastupiti uslijed potrebe popravka koji bi bili potrebni za vraćanje proizvoda u izvorno stanje, troškova čišćenja ili zamjene dijelova na vraćenom proizvodu te ostalih troškova povezanih s vraćanjem proizvoda u pogodno stanje za ponovnu prodaju, uključujući opravdani gubitak prihoda za eBurza Grupa d.o.o. prilikom raspolaganja vraćenim proizvodima kao korištenim.

Radi lakšeg razumijevanja koje bi radnje s proizvodom uzrokovale umanjenje vrijednosti proizvoda, savjetujemo da postupanje s proizvodom usporedite s radnjama koje smijete napraviti prilikom kupnje u klasičnoj, fizičkoj trgovini. Kako biste izbjegli umanjenja vrijednosti proizvoda te što jednostavnije iskoristili vaše pravo na jednostrani raskid ugovora savjetujemo da:

Prilikom odabira proizvoda pažljivo proučite opis i specifikaciju proizvoda na stranici proizvoda. Ako niste sigurni u značenje informacija u specifikaciji ili opisu, niste sigurni odgovara li proizvod za neku specifičnu svrhu za koju ga trebate, slobodno nas kontaktirajte kako bismo razjasnili bilo kakvu nejasnoću.

Prilikom zaprimanja paketa pregledajte stanje ambalaže paketa i, u slučaju da primijetite oštećenje, zatražite dostavljača da paket vrati u Svijet Beba. Nemojte zaprimati pakete/proizvode na kojima primijetite oštećenje.

Pažljivo skinete i sačuvate originalnu ambalažu proizvoda uz što manje oštećivanja.

Knjige, školske udžbenike, radne bilježnice, školski pribor i ostale školske materijale, te ostalu literaturu ne presavijate, ne podcrtavate, ne pišete i ne ostavljate druge tragove korištenja.

Ne skidate zaštitne folije s proizvoda osim ako je navedeno nužno da bi se isprobala funkcionalnost proizvoda.

U pisače nemojte umetati ni koristiti patrone ili tonere dok niste sigurni o prikladnosti artikla za svoje potrebe. Provjerite funkcionalnost uključivanjem proizvoda, provjerom radi li upravljačka ploča i sl.

Ne koristite alate u svrhu za koju su namijenjeni (ne režete, ne brusite, ne polirate, ne bušite…).

Ne koristite kućanske aparate u svrhu za koju su namijenjeni (ne miksate hranu mikserom, ne usisavate prašinu/prljavštinu, ne pečete hranu u pećnici…) nego ih pregledajte, uključite u struju, upalite i na taj način provjerite funkcionalnost.

Uređaje koji za svoj rad koriste digitalni sadržaj prije povrata odspojite s bilo koje cloud usluge.

Provjerite funkcionalnost proizvoda na način da na proizvodu ne ostavljate tragove korištenja.

Izbjegavate ogrebotine i ostala estetska i mehanička oštećenja proizvoda (npr. nemojte isprobavati kolica, bicikle, romobile, skateboard-e na otvorenom).

Prilikom slanja proizvoda dostavnom službom proizvod zapakirate u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o specifičnoj ambalaži (npr. stiropor i folija), potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda. Dostavne službe na svojim stranicama obično imaju upute za adekvatno pakiranje paketa, pa ovisno o odabiru dostavne službe možete i s njima dodatno provjeriti adekvatnost pakiranja.

Za pojedine skupine proizvoda rukovanje proizvodom nepovratno mijenja stanje proizvoda. To su primarno proizvodi koji prije korištenja zahtijevaju montažu, sastavljanje ili ugradnju (kućanski aparati, izdajalice, igračke koje se sastavljaju, namještaj…). Savjetujemo da takve proizvode ne montirate, ne sastavljate niti ugrađujete dok niste sigurni o prikladnosti artikla za svoje potrebe.

Pojedini proizvodi koji spadaju u kategoriju bijele tehnike, a za svoj rad koriste vodu (npr. Aparati za pripremu mlijeka/formule) mogu u sebi imati malu količinu vode koja je preostala u uređaju nakon testiranja u procesu proizvodnje te koja uobičajeno iscuri za vrijeme skladištenja. Stoga eBurza Grupa d.o.o obavještava kupce da proizvode tog tipa ostave do trenutka montaže na podlozi koja ne upija vodu.

O opsegu odgovornosti potrošača za umanjenu vrijednost robe odlučivat ćemo u svakom pojedinom slučaju, uzimajući u obzir sve relevantne okolnosti. Procjena stupnja eventualnog umanjenja vrijednosti proizvoda nije moguća prije zaprimanja proizvoda na skladište i pregleda.

Po zaprimanju proizvoda na naše skladište, proizvod će biti pregledan kako bi se utvrdilo stanje vraćenog proizvoda. U slučaju da je proizvod vraćen bez umanjenja vrijednosti proizvoda, u daljnjem rješavanju zahtjeva za povrat robe bez odgađanja ćemo izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava ili poslati odabrani zamjenski proizvod.

U slučaju da se odlučite za povrat sredstava prilikom korištenja prava na raskid ugovora unutar 14 dana, novčana sredstva koja ste uplatili za vraćeni proizvod ćemo vratiti na način na koji je izvršeno plaćanje i to isključivo nakon primitka vraćene robe. U slučaju plaćanja gotovinom pri preuzimanju, povrat sredstava vršimo na IBAN.

Zakon obvezuje trgovca da bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad je zaprimio obavijest o odluci potrošača da raskida ugovor, vrati potrošaču sve što je ovaj platio na temelju ugovora.

Kod odustajanja od ugovora gdje je korišten bonus, kod za popust ili promotivni kod, njihova vrijednost se smatra popustom te se korisniku ne vraća. Vraća se samo uplaćeni iznos.

Pregled proizvoda na Svijet Beba skladištu i obrada zahtjeva za raskidom ugovora rješavaju se redoslijedom kako su zaprimljeni, bez odgađanja. U redovnom tijeku procesa svi zaprimljeni proizvodi i pripadni zahtjevi za raskid ugovora uobičajeno se rješavaju (povratom sredstava/zamjenom proizvoda) unutar 10 radna dana od zaprimanja proizvoda na centralno skladište, a svi kupci se redovito obavještavaju o promjenama u obradi zahtjeva, putem maila.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

XVI. Trajanje ugovora

Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut. Ove Predugovorne obavijesti sastavni su dio ugovora.

XVII. Završne odredbe

Za sve što nije uređeno ovim uvjetima korištenja primjenjuje se Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o obveznim odnosima i drugi zakonski propisi koji dijelom uređuju pojedina pitanja iz ovog područja.

Prodavatelj i Kupac će sve eventualne sporove nastojati riješiti sporazumno, a ako u tome nikako ne bi uspjeli, nadležan je stvarno nadležni sud u Zagrebu.

Sporovi se mogu rješavati i izvan sudski u slučaju prijedloga za mirenje pri ovlaštenom centru za mirenje u skladu sa Zakonom o mirenju i Pravilnikom odabranog centra za mirenje ili pri Sudu časti Hrvatske gospodarske komore (HGK) u slučaju prijave kupca Sudu časti, na koja prava potrošača upućuje Zakon o zaštiti potrošača.

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio kupoprodajnog ugovora

Visa DinersClub Maestro MasterCard