Dostava u cijelu Hrvatsku!

POČETNA > BeSafe > Autosjedalice grupa 1, 9-18kg > iZi Kid X2 i-Size (61-105cm) > BeSafe iZi Kid X2 i-Size - Metalic Melange (02)

Natrag na iZi Kid X2 i-Size (61-105cm)

BeSafe iZi Kid X2 i-Size je autosjedalica koja se postavlja isključivo u smjeru suprotnom od smjera vožnje. Predviđena je za djecu visine od 61 do 105 cm što je otprilike od navršenih 6 mjeseci do 4 godine.

Sjedalica se može postaviti isključivo pomoću ISOfix sustava, a zahvaljujući izvrsnim položajima za spavanje pruža im udobnost na dužim i kratkim vožnjama.

BeSafe iZi Kid X2 i-Size proglašena je jednom od najsigurnijih autosjedalica u kategoriji 1-4 godine na testiranju koje provode Stiftung Warentest i ADAC. iZi Kid X2 i-Size odobren je sukladno novom EU standardu R-129 (i-Size) te je položila iznimno zahtjevno testiranje Plus test.

Više mjesta u automobilu

Prilagodljive ISOfix ručice omogućavaju roditeljima da odluče koliko će mjesta u automobilu zauzeti autosjedalica. iZi Kid X2 i-Size može se postaviti bliže naslonu sjedala dok je dijete maleno, a prilagodljive ISOfix ručice omogućavaju odmicanje autosjedalice od sjedala automobila kako dijete raste i povećavaju prostor za noge djeteta. Stoga dijete može putovati okrenuto suprotno smjeru vožnje najmanje do dobi od 4 godine, kao što preporuča BeSafe.

Izvrsna zaštita od bočnog udara

Inovativno rješenje zaštite od bočnog udara SIP+ pričvršćeno je na bok sjedalice prema vratima automobila, te dodatno poboljšava sigurnosne performanse sjedalice u slučaju bočnog sudara.

Autosjedalica odobrena u skladu s novim sigurnosnim standardom UN R 129 (i-Size) 

i- Size standard daleko bolje prati moderne automobile i današnju situaciju u prometu. Novi standard propisuje vožnju djece u autosjedalicama okrenutim suprotno smjeru vožnje minimalno do navršenog 15. mjeseca, a također ima i rigoroznije testiranje bočnih sudara.

Što duže u suprotnom smjeru

Autosjedalica BeSafe iZi Kid i-size Vašem djetetu omogućava vožnju u smjeru suprotnom od smjera vožnje do otprilike 4 godine starosti - tj. do 18 kilograma. Testiranja autosjedalica koja su proveli ADAC i Međunarodni savez udruga potrošača ICRT pokazuju da je rizik za ozljede vrata 5 puta veći kod autosjedalica u kojima se djeca vežu pojasom okrenutih u smjeru vožnje od onih okrenutih suprotno od smjera vožnje. Tako se smanjuje mogućnost ozljeda koje uzrokuje pritisak pojaseva na tijelo djeteta.

Glavne karakteristike:

 • Oslonac za glavu i pojasevi proporcionalno se namještaju jednostavnim pokretom.
 • Magneti u ramenim oblogama drže pojaseve sa strane, tako da dijete možete lako staviti u autosjedalicu.
 • Pojasevi s uporištem u 5 točaka bolje štite vaše dijete jer distribuiraju sile preko najjačih dijelova djetetova tijela ramena i bokova.
 • Novo inovativno rješenje SIP+ (Side Impact Protection+) pruža još bolju zaštitu u slučaju bočnog udara.
 • Više prostora za noge - radi bolje iskoristivosti prostora u autu autosjedalica se može postaviti na kompaktan način podešavanjem sigurnosnog oslonca i ISOfix ručica. Baza se može prilagoditi i tako pružiti više prostora za noge kada bude potreban.
 • Snažni sigurnosni oslonac ograničava zakretanje autosjedalice prema gore i unatrag pri udaru u stražnji dio vozila. To inovativno rješenje zadržava autosjedalicu na mjestu i tako štiti dijete.
 • BeSafe je pojednostavio postavljanje uvođenjem nekoliko indikatora i jednostavnih metoda namještanja.
 • Potporna noga podupire autosjedalicu pri frontalnom sudaru. Indikatori u boji i zvučni indikatori pokazuju kada je potporna noga u ispravnom položaju u kojem autosjedalica djetetu pruža optimalnu zaštitu.
 • Sigurnosni sustav na klik (CSS) = ISOfix/FIX ISOfix pruža brz i jednostavan način za namještanje autosjedalice, čime se smanjuje opasnost od nepravilnog postavljanja.

Tehničke karakteristike:

 • Visina: 61-105cm
 • Dob: 6mj. - 4 godine
 • Standard: UN R 129 (i-Size)
 • Postavljanje: isofix
 • Smjer: suprotno od smjera vožnje

Da li se dostava plaća?

Dostava je besplatna za narudžbe veće od 300kn. Ako je narudžba manja od 300kn dostava se naplaćuje 20kn.

Gdje mogu primiti narudžbu?

Narudžbu možeš primiti na bilo kojoj adresi u Republici Hrvatskoj.

Prilikom naručivanja upiši adresu na koju želiš primiti narudžbu. To ne treba biti ista adresa koja je na osobnoj iskaznici. Nama je bitna samo adresa na kojoj želiš primiti narudžbu.

Kojom dostavnom službom šaljete?

Pošiljke šaljemo GLS dostavnom službom, te dostavu možeš pratiti preko ove stranice.

U koliko sati će biti dostava?

Na dan dostave dobit ćeš SMS poruku u kojoj će pisati okvirni termin isporuke i dostavljačev broj telefona, pa ga možeš direktno kontaktirati za precizniji termin isporuke.

Koliko se čeka dostava?

Isporuka proizvoda koji su na zalihi je u roku 1 do 2 radna dana. Ostale proizvode isporučujemo u roku 7-10 radnih dana.

Ako tvoja narudžba sadrži proizvode koji su na zalihi i proizvode kojima je rok isporuke 7 do 10 radnih dana, svi proizvodi bit će ti isporučeni zajedno u roku 7 do 10 radnih dana.

U iznimni slučajevima, isporuka može kasniti, ali o tome ćemo te na vrijeme obavijestiti.

 1. #9-18kg
 2. #autosjedalice
 3. #djeca u prometu
 4. #dječje autosjedalice
 5. #Grupa 1
 6. #najsigurnije autosjedalice
 7. #Obrnuto od smjera vožnje
 8. #sigurnost djece u prometu
 9. #vožnja djece u autu

SIGURNA KUPNJA

Visa Maestro MasterCard American Express Discover DinersClub American Express Mastercard Visa